Freelance Recruitment Opdrachten Vinden

Anno 2023 werken er steeds meer recruiters op freelance basis. Corporate recruiters, Talent Sources, Recruitment Marketeers en steeds vaker ook Bureau Recruiters. De groei van het aantal freelance recruiters loopt hand in hand met het aantal beschikbare opdrachten. Op platformen als Freelance.nl, Recruiternext.nl én bijvoorbeeld Indeed staat het vol met recruitment vacatures op freelance basis.

Ben je zelf een freelance/zzp recruiters en zoek je naar interim recruitment opdrachten? Bekijk dan de website van Recruiternext.nl en schrijf je in voor de laatste vacature updates. 

Waarom is er zo’n groei aan freelance recruiters?

De groei van freelance recruiters is niet in één zin te beantwoorden. De groei is een gevolg van verschillende factoren die onderdeel zijn van lange termijn trends binnen de Nederlandse arbeidsmarkt. Zo zijn er factoren als wetgeving (freelance recruiters kunnen door fiscale voordelen als snel meer verdienen dan recruiters in loondienst). Er zijn factoren als de groei van de flexibele arbeidsmarkt (grote bedrijven hebben soms in korte termijn meer medewerkers nodig). Hier worden dan tijdelijk freelance recruiters voor ingehuurd. Als ook het beroep van recruiter zelf. Het beroep recruiter is steeds uitgebreider geworden waardoor het als specialisme ook steeds meer waard is geworden. Recruiters kunnen zichzelf in een specifieke hoek van de markt wegzetten en daar vaak hoge tarieven (€80,00 tot €120 per uur zijn geen uitzonderingen).

Wat verdient een freelance recruiter?

De tarieven die geboden worden in opdracht beschrijvingen voor freelance recruiters kunnen flink uitéén lopen. Zo is een tarief van €45,00 tot €55,00 aan de onderkant vrij normaal. Een tarief van €100 tot €120 per uur aan de bovenkant is zeker ook geen uitzondering. Vaak is het heel erg afhankelijk van het type medewerker dat wordt gezocht en het type medewerker waar de recruiter in is gespecialiseerd. Of al een netwerk in heeft opgebouwd.

Zo is een tech recruiter met een groot netwerk van bijvoorbeeld Javascript, Python en React developers veel meer waard voor een bedrijf dan een recruiter met alleen een netwerk van vrachtwagenchauffeurs. Verder kan ervaring van een recruiter veel verschil maken in het tarief. Ervaring speelt o.a. een rol in de kennis van het werk (zoals technische kennis) of kennis van bijvoorbeeld extra skills als recruitment marketing, social media en LinkedIn advertising.

Op welke platformen kan je freelance recruitment opdrachten vinden?

 

Waarom huren bedrijf freelance/interim recruiter in? 

Bedrijven huren freelance op interim of freelance basis in vanwege een aantal redenen. De voornaamste reden is dat bedrijven door groei of juist achterstand en personeelstekort hebben dat snel opgevuld moet worden. Door een interim recruiter in te huren kan een bedrijf hierdoor snel investeren in iemand die dit probleem kan oplossen. 
 
Stel een groot IT bedrijf haalt een grote opdracht binnen waar Javascript developers voor nodig zijn. In dit geval is er een IT recruiter nodig die snel de markt op kan gaan om deze Javascript developers te vinden. 
 
In dit geval wordt de IT recruiter vaak op interim basis ingehuurd voor de duur van bijvoorbeeld 3 tot 9 maanden met als doel de vacatures zo snel als mogelijk in te vullen. 
 
 

Vacature Plaatsing

Plaats een recruitment vacature/opdracht in ons netwerk! 

Ontvang onze nieuwsbrief!