Blog #3: Sprong in het grafische diepe

Grafische helden heeft voor mij een deur open gezet. Het bood een toegankelijke en vriendelijke manier om als zzp’er je werk meer bereik te geven op een online platform. De hele stijl van Grafische Helden en hun genereuze aanbieding spraken mij zo aan dat ik de knoop heb doorgehakt en mij heb aangemeld. Wat had ik te verliezen als startende? Inmiddels ben ik een paar maanden lid van Grafische Helden en ik heb er geen seconde spijt van gehad. Via Grafische Helden ben ik al met veel verschillende mensen uit diverse richtingen in contact gekomen wat mij in mijn eentje niet was gelukt. Mijn zelfverzekerdheid in mijn werk is hierdoor enorm gestegen!

Soms als een opdracht onverwacht wordt geannuleerd of verwachtingen niet overeen komen kan dat voelen alsof je iets fout hebt gedaan. Ik heb geleerd dat dit bij het proces hoort en heeft te maken met het aangeven van grenzen en dat teleurstelling onvermijdelijk is. De keren dat mensen mij dan in vertrouwen nemen en gelukkig zijn met het resultaat voelen dan ook extra fantastisch! Het feit dat ik mensen kan helpen met mijn ervaring en skills is een geweldig gevoel. Dit is wat ik graag doe en waar goed in ben! Gelukkig houd dit gevoel je op de been.

Ik hoop dat elke startende grafische freelancer zoals ik de sprong durft te wagen bij Grafische Helden, want je wordt warm en professioneel onthaald. Contactpersoon Kevin Schuurmans heeft hart voor de zaak en is altijd bereid te helpen. Het is ook mooi om samen met Grafische Helden op te groeien en een netwerk op te bouwen. Het platform wordt steeds uitgebreider en fijner om mee te werken. Ik hoop nog lang onderdeel uit te maken van Grafische Helden! 

Liefs,

Charis Stephanie

Bekijk haar profiel via deze link.

Ps. Deze blog is geschreven door Charis Stephanie voor Grafische Helden. In de blogs van Grafische Helden delen ondernemende ontwerpers hun ideeën, uitdagingen en overwinningen binnen de grafische wereld.